Week 9: Power Products

Paragraaf voortgang:

Deze week staan “Power Products” centraal. Unieke producten die als echte trekkers fungeren voor winkels. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld je eigen unieke product te ontwikkelen en op de markt te zetten (voorbeeld is Hema-rookworst). Maar het is ook mogelijk dat je een exclusiviteit-overeenkomst sluit met de leverancier (bijvoorbeeld dat jij de enige bent in een bepaalde stad die Prada-tassen mag verkopen).

De technologie die hier goed bij past is die van 3-D printing. Met behulp van deze techniek kan een ondernemer unieke producten produceren en verkopen. Dit kan leiden tot maatwerk (afgestemd op de wensen van de individuele consument). Maar ook bijvoorbeeld tot lagere voorraadkosten (het wordt ter plekke geproduceerd). Er zijn al mooie voorbeelden te vinden van 3-D printing. Vooral in medische toepassingen (vervangers voor botten, bloedvaten e.d.) en voor de auto-industrie (van motor-onderdelen tot een complete auto).

 

Opdrachten voor deze week:

Wekelijks zijn er een 3-tal opdrachten:

  1. Opdracht Binnen: Welk product in jullie eigen casus/winkel heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot “power product”? Leg uit waarom je dit denkt en hoe je een dergelijke “power product” zou kunnen ontwikkelen?
  2. Opdracht Buiten: bezoek winkelcentrum Amsterdamse Poort:
    1. Vind drie winkels met hun eigen “power products”? Leg uit waarom jullie vinden dat dit power products zijn!
    2. Welke winkel in Amsterdamse Poort maakt géén gebruik van 3-D printing, maar zou hier volgens jullie veel aan hebben? Leg uit!
  3. Hoe kun je de nieuwe inzichten toepassen in jullie eigen Casus/winkel: deze opdracht voer je uit aan het eind van de les (zie ook opdracht 1)

 

Inspiratie: Ter aanvulling op deze les kun je naar de volgende video’s kijken:

Back to Top