Week 6: Maak jullie eigen magazine

Onderwerp voortgang:

 

Ter afsluiting van Week 1 t/m 5 gaat elk team een artikel schrijven in een Magazine genaamd “De Winkel van de Toekomst”. In dit artikel zetten jullie je eigen winkel centraal. Alle artikelen worden gecombineerd en samen uitgegeven in één gezamenlijk Magazine.

De formule voor dit magazine ziet er als volgt uit:

 1. De titel van het magazine is “Winkel van de Toekomst”.
 2. Elk team schrijft 3 artikelen (week 1 t/m 5 + week 6 t/m 10 + week 11 t/m 15). Per team levert dit minimaal 2 pagina’s op (spread). Dit is een combinatie van teksten + foto’s.
 3. Met alle teams gezamenlijk worden de voorpagina en de achterpagina geschreven.
 4. Als alles is geschreven en ondergebracht in Jilster dan zorgt de organisatie er voor dat het magazine ook geprint wordt.

 

Opdrachten:

 1. Bepaal in de klas wie de hoofdredacteur wordt. Hij of zij ontvangt via de docent een uitnodiging om in te loggen in Jilster en om andere teams uit te nodigen om artikelen te schrijven.
 2. Zodra je als team bent uitgenodigd om een bijdrage te leveren, ga dan aan de slag met het eerste artikel. Jullie visie op jullie Winkel van de Toekomst op basis van (a) jullie eigen Casus/Winkel en (b) hetgeen jullie geleerd hebben op het gebied van Smart Retail in week 1 t/m 5.
  1. Opdracht binnen: schrijf een eerste artikel voor jullie gezamenlijke magazine
  2. Opdracht buiten: maak één of meer foto’s die passen bij dit artikel
 3. Zodra je klaar bent met jullie artikel. Zet dit dan, in overleg met de hoofdredacteur, in Jilster. De docent vraagt alle teams aan het eind van de les te presenteren wat ze geschreven hebben.
Back to Top