Les 2 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Paragraaf voortgang:

Rolf den Hertog Bekijk de video van Rolf de ondernemer.

 

Mahadma 'Be the Change'

Lees onderstaande informatie en ga aan de slag met:

  1. Inzicht in wat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is
  2. Bewustzijn waarom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van belang is
  3. Het kunnen toepassen van MVO in het eigen teambedrijf

Vandaag gaat iedereen aan de slag met de vraag: “Wat willen jullie veranderen in deze wereld?” Op basis van jullie antwoord gaat elk team aan de slag met het ontwerpen van een print / design voor een kledingstuk (van het maatschappelijk verantwoorde merk Stanley & Stella).

Om hier inspiratie voor op te doen maakt ieder team een eigen Moodboard/collage.

Een Moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Het is een hulpmiddel waarmee je keuzes kunt maken en waarmee je doel of wens tastbaarder wordt: je verzamelt allerlei afbeeldingen en teksten die de sfeer en inhoud van het doel dat je wilt bereiken, weergeven. En van die afbeeldingen en teksten maak je een collage.

Met een moodboard kun je je doel in beeld brengen. Het helpt je je doel te visualiseren, waardoor je beter zicht krijgt op de stappen die je kunt zetten om het doel ook echt te realiseren.

 

Voor het maken van een digitaal Moodboard maken we gebruik van de populaire site Pinterest. Er is een Gandhi pagina aangemaakt als voorbeeld. Je maakt als team zelf een nieuwe Pinterest site aan. Alle teamleden worden uitgenodigd om deel te nemen en om inspiratie toe te voegen. Je kunt ook nog andere mensen uitnodigen om inspiratie te leveren (familie/vrienden e.d.)! De instructie hiervoor vind je hier.

 

Opdracht: Ga op zoek naar illustraties/teksten die jullie kunnen helpen bij het maken van een uniek ontwerp/print voor een kledingstuk dat aansluit bij het door jullie gekozen Maatschappelijke doel.

 

Ga aan de slag met Opdracht 1.2

Schermafbeelding 2016-05-20 om 12.37.20 PM

Klik op bronnen les 1 voor meer achtergrond informatie over de opdracht

De team-beoordeling is gebaseerd op de volgende onderdelen:

  1. Opdrachten: aan het eind van elke les lever je de opdracht in bij de docent. Hij of zij bepaalt welk cijfer je hiervoor krijgt. Het is mogelijk dat je, bij een onvoldoende resultaat, een aanvullende opdracht krijgt.
  2. Periode: aan het eind van elke periode wordt het gemiddelde cijfer van alle opdrachten berekend. Het beste team is de Periode Kampioen.

De individuele beoordeling is gebaseerd op de volgende berekening:

  1. Van team: het cijfer dat je voor elke opdracht krijgt van de docent wordt vermenigvuldigd met het aantal teamleden (bijvoorbeeld 5 x 7 = 35 als jullie team bestaat uit 5 leden en als jullie voor de presentatie een 7 hebben gekregen).
  2. Naar individueel: het team verdeelt deze 35 punten over alle teamleden. Zij die hard gewerkt hebben, veel hebben gepresteerd, goed hebben samengewerkt etc. krijgen één of meer extra punten. Zij die zich minder hebben ingezet, slecht hebben samengewerkt etc. krijgen minder punten. Wees eerlijk naar elkaar! Elk team weet precies wie zich wel en wie zich niet heeft ingezet! Geef jullie verdeling door aan de docent. Hij berekent elke periode een eindcijfer.

Voor een voldoende afsluiting van dit lesprogramma (Periode 1) is een Gemiddelde Individuele beoordeling noodzakelijk van 5,5 of meer.

  • Be the change

  • you want to see

  • in the world

 

 

OpdrachtenStatus
Back to Top