Eigen casus

Paragraaf voortgang:

schermafbeelding-2016-10-11-om-08-33-11

Alle studententeams kiezen aan het begin van de Leonardo workshopcyclus een winkel(formule) uit die gevestigd is in Winkelcentrum Amsterdamse Poort. Dit wordt hun Casus waar ze 10 weken actief mee aan de slag gaan.

Amsterdamse Poort is het ’thuisgebied’ van alle studenten. Gelegen vlak bij de schoollocatie. Makkelijk te bereiken zodat er weinig tijd verspild wordt aan reizen voor de praktijkopdrachten.

Ieder team is vrij om hun eigen winkel/formule te kiezen. Het is wel handig om een niet al te kleine winkel uit te kiezen! Alle studententeams krijgen een brief van de opleiding die ze aan de winkeleigenaar/manager kunnen geven. Hierin wordt uitgelegd wat de doelstellingen van het lesprogramma zijn en op welke wijze de winkel hiervan wellicht ook kan profiteren.

Via deze eigen Casus wordt het geleerde toegepast in de praktijk. Alles wat de studenten gedurende de eerste 10 weken leren wordt ‘vertaald’ naar inzichten en toepassingen voor hun eigen winkel/formule.

Aan het eind van week 10 worden eindpresentaties gegeven. De opdracht is om aan te geven wat er voor nodig is om hun eigen Casus  om te vormen tot “winkel van de toekomst“.

Back to Top