1.3 Test ondernemerschap

Paragraaf voortgang:

0-meting 2

 

Ben jij Ondernemend? Kun jij ideeën omzetten in daden! Welke kwaliteiten/eigenschappen heb je hiervoor nodig? Hier hebben wij wat onderzoek naar gedaan. En wij komen tot de volgende conclusies conclusie.

Om ideeën om te kunnen zetten in daden moet je kunnen Dromen, Denken, Delen, Durven, Doen én Doorzetten:

  • Dromen: Alles start met het genereren van leuke, uitdagende, inspirerende maar vooral vernieuwende ideeën. Hiervoor is de competentie Creativiteit van belang.
  • Denken: Vervolgens ga je het vernieuwende idee uitwerken. Dan komt de competentie Plannen & Organiseren om de hoek kijken.
  • Delen: Een idee uitwerken, dat doe je vaak niet alleen. Hiervoor heb je andere mensen/organisaties nodig. In deze wereld is alles met elkaar verbonden. De competentie Samenwerken staat hierbij centraal.
  • Durven: Op het moment dat je “iets nieuws” doet, dan begeef je jezelf op glad ijs en kun je onderuit gaan. Dan hebben we het over de competentie Durf.
  • Doen: het is voor veel mensen vaak verleidelijk om te blijven steken in het maken van (theoretische) plannen maar het gaat uiteindelijk om het realiseren van de gestelde doelen in de praktijk. Hiervoor moet je in actie komen! Dan gaat het over de competentie Resultaatgerichtheid.
  • Doorzetten: nieuwe projecten verlopen nooit zoals van tevoren bedacht. Dan is het een zaak van aanpassen en doorzetten. Oftewel de competentie Vasthoudendheid.

 

Opdracht 1.2.1: Download het hierbij horende competentieschema. Doe de test, vul jouw score in bij alle competenties. Maar vraag ook aan iemand die jou goed kent (klasgenoot, familielid of vriend/vriendin) om jou te beoordelen op deze competenties. Klaar? Maak een foto / kopie van de eindscore en plak deze in Mijn Werkstuk.

Schermafbeelding 2016-05-26 om 10.25.47

Opdracht 1.2.2: Wat zijn jouw belangrijkste inzichten naar aanleiding van deze test? Leg uit!

Schermafbeelding 2016-05-26 om 11.10.04

Ben je klaar met het maken van de opdracht? Plaats alle resultaten in Mijn Werkstuk. Hierin verwerk je ook alle nieuwe inzichten die je hebt opgedaan. 

Succes!

 

Back to Top