Les 1: Personal video (versie 1.0)

Wat is Personal Branding?

Voor het begrip Personal Branding bestaan veel verschillende definities. Toch komen een aantal zaken steeds terug. Bij Personal Branding beschouw je jezelf als een merk. Vanuit deze gedachte kijk je gericht naar jezelf, je ambities en de manier waarmee je jouw doelen wilt bereiken. Het is daarbij van belang je te onderscheiden van anderen en dit ook uit te dragen. Jouw unieke kwaliteiten zorgen voor dit onderscheid.

Authenticiteit is daarbij van groot belang. Een authentiek persoon is trouw aan zijn eigen persoonlijkheid. Hij is zichzelf, handelt vanuit zijn eigen drijfveren, is zich bewust van wat hij wil en waar hij voor staat. Bron

personal branding

Personal Branding is geen gebakken lucht, het gaat erom dat je als professional echt gedreven met je ontwikkeling bezig bent. Jouw Personal Brand komt tot uiting in de ambities die je hebt, in hoe je communiceert, en vooral in de manier waarop je (onderscheidend) je werk doet. En onthoud: de perceptie van de mensen om je heen (hoe mensen naar jou kijken) bepaalt welk Personal Brand je bent.

Ga nu aan de slag met Opdracht 1.1


Back to Top