Les 3: marktonderzoek in de praktijk

marktonderzoek

Achtergrond: Alle teams hebben hun basis ontwerpen voor de Polo-shirts gemaakt. Nu krijgen ze een dagdeel de tijd om hun aannames te checken in de praktijk. Hetzij door de straat op te gaan en vragen(lijsten) door te nemen. Hetzij door specialisten te interviewen (hen te bezoeken). Hetzij door een combinatie van deze twee.

Inleiding: Om te bepalen of er vraag is naar de producten/diensten die je aanbiedt is het zinvol om dit te checken in de praktijk. Welk ontwerp vindt men leuk? Wat voor kleurstelling is het meest in trek? Wat voor prijs kun je hiervoor vragen? etc.

Leider van de dag: Tijdens elke les is één van de teamleden de “Leider van de dag“. Vandaag is dit de Directeur Verkoop. Lees in bijgaande link wat er van jou wordt verwacht als jij de leider van de dag bent.

Competentie van de dag: elke lesdag staat er één competentie centraal. Vandaag is dit Initiatief. Het is vooral aan de leider van de dag om hier aandacht aan te besteden. Kijk naar bijgaande link om meer informatie te vinden over de verschillende competenties verbonden aan dit lesprogramma.

Doelstellingen: De doelstellingen voor het marktonderzoek zijn de volgende:

  1. Studenten ontdekken dat het zinvol is om hun ideeën te laten checken in de praktijk.
  2. Studenten verwerken de onderzoeksresultaten en passen het ontwerp, prijs etc. aan op basis van hun verkregen inzichten

Inhoud: Alle teambedrijven doen hun voorbereiding voor het eigen marktonderzoek. Ze stellen vragenlijsten op en nemen voorbeelden mee van de prints op de Polo-shirts die ze hebben ontworpen. Er worden foto’s/video’s gemaakt die op Facebook worden geplaatst. Vragenlijsten worden ingevuld.

Punten: Teams kunnen punten scoren. Zie bijgaand overzicht. Deze punten worden aan het eind van de les uitgereikt/toegekend. De docent houdt wekelijks de score bij.

Schermafbeelding 2015-08-28 om 12.19.25 PM


Back to Top