Stap 3: Prototype bouwen

prototype 2

 

In stap 3 gaan alle teams aan de slag met het bouwen van een Prototype. Dit hoeft geen perfect model te zijn van wat jullie uiteindelijk willen gaan leveren.

Het is wel belangrijk dat je, aan de hand van dit prototype, andere mensen kunt uitleggen wat jullie van plan zijn om te maken (zie het voorbeelden hierboven en hieronder). Kijk bijvoorbeeld hoe ze dit doen bij Google. Maar het kan ook een stuk simpeler. Het gaat er om dat mensen een goed idee krijgen van het product of dienst (de duurzame innovatie) die jullie hebben bedacht.

prototype

 

Jullie kunnen een concreet product maken. Maar wellicht ook een App of een service. Ook dit is goed te visualiseren! Zie de voorbeelden hieronder bij Inspiratie.

mobile-prototype

 

Opdracht: Zorg er voor dat je aan het eind van deze stap met je team een duidelijk prototype hebt gemaakt van jullie Innovatie. De eindresultaten presenteer je op de laatste dag aan de andere teams.

Inspiratie:

 

Een voorbeeld hoe je een innovatie goed kunt verbeelden kun je lezen via deze link. Hiermee laat je goed zien (a) wat het probleem is (b) hoe je dit hebt opgelost (c) hoe de innovatie er uit ziet  en (d) wat de voordelen van je oplossing zijn.

 

Hoofdstuk Paragrafen

Back to Top