Les 5: Ondernemingsplan & Financien

canvas

Achtergrond: Het maken van een bedrijfsplan kan op vele manieren. Wij kiezen voor het gebruik van het Business Model Canvas. Hiermee maak je in korte tijd een business model vol met aannames die je in de praktijk kunt toetsen.

Introductie: Via een online tool (canvanizer) maak je in korte tijd een “business plan op één A4”.

Leider van de dag: Tijdens elke les is één van de teamleden de “Leider van de dag“. Vandaag is dit de Directeur Financien.  Lees in bijgaande link wat er van jou wordt verwacht als jij de leider van de dag bent.

Competentie van de dag: elke lesdag staat er één competentie centraal. Vandaag is dit Plannen en Organiseren. Het is vooral aan de leider van de dag om hier aandacht aan te besteden. Kijk naar bijgaande link om meer informatie te vinden over de verschillende competenties verbonden aan dit lesprogramma.

Doelstellingen: 

  1. Studenten leren hoe ze via canvanizer.com een business plan vorm en inhoud kunnen geven
  2. Studenten maken hun aannames expliciet

Inhoud: Elk teambedrijf maak zijn eigen profiel aan op canvanizer.com ( www.canvanizer.com ). Via de mail ontvangt elk teambedrijf een inlogcode. Hiermee kun je aan de slag met het vullen van je eigen canvas.

Punten: Teams kunnen punten scoren. Zie bijgaand overzicht. Deze punten worden aan het eind van de les uitgereikt/toegekend. De docent houdt wekelijks de score bij.

omzet verkoop kleding Elke euro omzet = 1 punt
team van de week Elke week 50 punten voor beste invulling van “competentie van de dag”
waardering andere teams Elke 6 weken = de teams kunnen 50 punten * aantal teams verdelen
waardering docent/coach Elke 6 weken = de docent kan 50 punten * aantal teams verdelen
waardering ondernemer Elke 6 weken = de ondernemer kan 50 punten * aantal teams verdelen over alle teams
waardering jury/familie/vrienden Afsluitende presentatie / totaal = aantal teams * 100 punten te verdelen door jury/familie/vrienden

Als je als team alle hoofdstukken van deze les hebt afgerond dan kun je jullie werkdocument uploaden met behulp van de upload link. Deze verschijnt vanzelf op het moment dat alle hoofdstukken “op groen staan”.

 


Back to Top