Les 2: Teamopdracht 1 = Ontwerp een Polo-Shirt

 

Achtergrond: De Clean Clothes Club Foundation (CCC-stichting) heeft als doelstelling om duurzaam geproduceerde kleding te ontwikkelen/verkopen waarbij de makers van deze kleding hiervoor een ‘passende vergoeding’ ontvangen. Elk teambedrijf ontwikkelt zijn eigen Polo-shirt dat daadwerkelijk geproduceerd gaat worden en opgenomen wordt in de kleding collectie van de Clean Clothes Club Foundation.

Introductie: Het ontwerpen van een goede print voor een Polo-shirt is niet eenvoudig. Vandaar dat wij alle teambedrijven helpen door het ter beschikking stellen van kant en klare “samples”. Het gaat dus niet om het ontwerp van het Polo-shirt zelf, maar om het ontwerp van de print op de Polo-shirts.

Leider van de dag: Tijdens elke les is één van de teamleden de “Leider van de dag“. Vandaag is dit de Directeur Marketing. Lees in bijgaande link wat er van jou wordt verwacht als jij de leider van de dag bent.

Competentie van de dag: elke lesdag staat er één competentie centraal. Vandaag is dit Innovativiteit Het is vooral aan de leider van de dag om hier aandacht aan te besteden. Kijk naar bijgaande link om meer informatie te vinden over de verschillende competenties verbonden aan dit lesprogramma.

Doelstellingen:

  1. Vijf ontwerpen maken voor een print op het Polo-shirt
  2. Het ontwikkelen van een visie op het verdienmodel voor een eigen Polo-shirt

Inhoud: Ga als team aan de slag met het ontwerpen van een print voor een eigen Polo-shirt en bedenk op welke wijze je hier geld mee kunt verdienen.

Punten: Teams kunnen punten scoren. Zie bijgaand overzicht. Deze punten worden aan het eind van de les uitgereikt/toegekend. De docent houdt wekelijks de score bij.

omzet verkoop kleding Elke euro omzet = 1 punt
team van de week Elke week 50 punten voor beste invulling van “competentie van de dag”
waardering andere teams Elke 6 weken = de teams kunnen 50 punten * aantal teams verdelen
waardering docent/coach Elke 6 weken = de docent kan 50 punten * aantal teams verdelen
waardering ondernemer Elke 6 weken = de ondernemer kan 50 punten * aantal teams verdelen over alle teams
waardering jury/familie/vrienden Afsluitende presentatie / totaal = aantal teams * 100 punten te verdelen door jury/familie/vrienden

Als je als team alle hoofdstukken van deze les hebt afgerond dan kun je jullie werkdocument uploaden met behulp van de upload link. Deze verschijnt vanzelf op het moment dat alle hoofdstukken “op groen staan”.


Back to Top