Spannend Ondernemen

Op dinsdag 4 februari, woensdag 5 februari en dinsdag 11 februari 2020 gaat het project Spannend Ondernemen bij Hogeschool Inholland Alkmaar van start. Tijdens deze kick off-dagen krijgen 300 leerlingen van negen middelbare scholen tussen 08.30 en 12:30 uur ondersteuning om een goed ondernemingsplan op te stellen.

De workshops worden verzorgd door tweedejaars studenten Business Studies, Accountancy en Bedrijfseconomie van de hogeschool en het bedrijf DreamStorm. In teams gaan de scholieren aan de slag.

Half april 2020 worden tijdens twee grote finales de beste ondernemingsplannen beoordeeld door een professionele jury. De winnende teams (2 finales) ontvangen € 250,-

Dit jaar zijn er ook speciale Duurzaamheidsprijzen te winnen (2 X € 250,-) !!!! 

Ter beschikking gesteld door Rabobank Alkmaar e.o.

De interactieve workshops zijn gericht op het in teamverband ontwikkelen van een ondernemend idee en het uitwerken hiervan in de vorm van een business plan. De Inholland-studenten gaan ook langs op de middelbare scholen om advies te geven.

Na intensief en creatief denken, onderzoeken en schrijven, beoordelen de begeleidende studenten van Hogeschool Inholland de plannen en de presentaties en stellen dan vast welk schoolteam er per college naar de grote finales in april zullen gaan.

Tijdens de finales moet het ondernemingsplan opnieuw gepresenteerd worden, maar dan tegenover een professionele jury. De teams dingen tijdens de finale naar een plaats in de top drie, niet alleen voor de eer maar ook voor een mooie geldprijs. Op de foto staat de top 3 van 2015.

‘Spannend Ondernemen’ is een samenwerkingsproject van Inholland Alkmaar met het Regius College, Berger Scholengemeenschap, Tabor College Oscar Romero, OSG Willem Blaeu, PCC Blekerskade, C.S.G. Jan Arentsz, O.S. Wiringherlant, Dalton College en RSG Enkhuizen.

 

 

Back to Top