SMART ICT Engineer: praktijkonderwijs

Wist jij dat aan elke locatie, auto–brug–gebouw, veel informatie verbonden is? Of je nu wilt weten waar je fiets geparkeerd staat of wilt dat je verwarming thuis alvast opstart wanneer je er aan komt: we leven in een tijdperk waar kennis altijd dichtbij is.

Met behulp van Internet-of-Things (IoT) technologie is het mogelijk om de wereld om ons heen slim te maken door het verzamelen van informatie met sensoren en daar acties aan te verbinden zoals bijvoorbeeld de instellen van de thermostaat, aansturen van(elektro)motoren, robots of drones. De apparaten, gebouwen bruggen die dan ontstaan noemen we Smart Technologies.De opleidingAls Technical Engineer IoT ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van IoT toepassingen. Je houdt je onder andere bezig met het testen en integreren van hardware en het technisch beheren van de sensoren.Je ontwikkelt en installeert bijvoorbeeld een slimme watermeter voor een drinkwater en natuurbedrijf PWN.Verder werk je aan het testen en integreren van hardware en het technisch beheren van de sensoren en actoren.

De opleiding is toegespitst op de nieuwste ontwikkelingen in IoT, op het snijvlak vanTechniek en ICT. Slimme technische oplossingen verschijnen in rap tempo, de grens tusseninformatietechnologie (IT) en techniek vervaagt. Vrijwel alle apparaten en machines kunnen straks met elkaar communiceren en autonoom acties uitvoeren. ICT stuurt Techniek aan. De toepassingen van Smart Technology en IoT zijn eindeloos. In de opleiding ga jij daar mee aan de slag zowel binnen schoolmuren als binnen innovatieve Smart Labs van bedrijven in de regio.

Back to Top