Nelson: 21’st Century Skills

Education-Nelson-Mandela

Dit is Nelson. Een lesprogramma voor docenten. Om hen te trainen in het ontwikkelen van 21’st Century Skills voor hun leerlingen/studenten.

Het Train de Trainer programma Nelson “21’st Century Skills”, is een 12-uurs Blended e-learning programma. Dit programma biedt u als docent inzicht in het belang van 21’st Century Skills voor uzelf en voor uw leerlingen/studenten. Met als doelstelling om deze “skills” concreet toe te passen in uw dagelijkse lespraktijk.

Stap voor stap ontwikkelt u een concreet plan van aanpak, gericht op het werken met 21’st Century Skills in de dagelijkse lespraktijk. Dit plan van aanpak is een (jaar)plan waarbij u voor u zelf gaat bepalen;

  1. Wat u (komend jaar) op het gebied van 21’st Century Skills wilt gaan doen in de dagelijkse lespraktijk (ambitie)
  2. Op welke wijze dit concreet invulling krijgt (lessen/didactiek/projecten/e.d.)
  3. Tot welke resultaten dit volgens u moet leiden (leerdoelstellingen)
  4. Op welke manier u dit laatste kunt meten (meetlat)

U wordt stap voor stap door het programma geleid waarbij er feitelijk steeds een nieuw hoofdstuk van dit plan van aanpak vorm en inhoud krijgt. Ter onderbouwing wordt u regelmatig gevraagd om u te verdiepen en persoonlijke keuzes te maken.

ondernemend-onderwijs-nelson-mandela

Het Train de Trainer programma “Nelson” is vernoemd naar Nelson Mandela. Hij had de visie dat onderwijs het meest krachtige verandermechanisme is. Kijk naar deze video

Ter informatie:

  1. De vermelde 12 uur zijn gebaseerd op een inschatting van gemiddeld 1,5 uur per hoofdstuk/onderdeel. Het kan zijn dat u bepaalde onderdelen zeer interessant vindt en hier (veel) meer tijd aan gaat besteden. Dit is geheel aan u zelf.
  2. De beperking in uren zorgt er voor dat we niet al te uitgebreid in kunnen gaan op bepaalde problematieken en methodieken. Maar u kunt er zeker van zijn dat de belangrijkste aspecten op het gebied van 21’th Century Skills in ieder geval worden belicht.
  3. Dit is een Blended E-learning programma, waarbij de deelnemers tevens drie keer bij elkaar komen om, onder leiding van een inhoudsdeskundige, te werken aan hun eigen plannen en inzichten.
  4. Heeft u vragen of suggesties? Stel ze rechtstreeks aan patrick@dreamstorm.nl U ontvangt in de regel binnen één dag een reactie/antwoord.
Back to Top