Elon: Zonder Innovatie geen Vooruitgang

elon-musk-innovation-quote

Dit is het lesprogramma “Innovatie” voor het MBO college Airport. Dit programma is vernoemd naar Elon Musk, de ondernemer achter bijvoorbeeld Tesla (elektrische / zelf-rijdende auto’s) en SpaceX (ruimtevaartvluchten naar Mars). Vernieuwen zit in zijn bloed. Ondernemende innovaties zijn hiervan het resultaat.

Innovatie betekent onzekerheid. Je begeeft je op paden die nog niet of nauwelijks zijn betreden. Dat betekent ook dat het fout kan gaan. Maar dit is volgens Elon Musk onderdeel van het proces. Zie zijn uitspraak hierboven: “failure is an option here. If things are not failing, you are not innovative enough”.

vierkante-wielen

In 6 verdiepingsweken ga je aan de slag met innovatie. Gedurende 2 weken (zie verdiepingsweek 3 en 4) hebben we daarbij de focus op het ontwikkelen van een concrete innovatie in de Lucht- en Ruimtevaart industrie. Gericht op het winnen van één van de jaarlijkse NLF stimuleringsprijzen.

Je gaat in Verdiepingsweken 3 & 4 aan de slag met werkproces 1 van het Keuzedeel Innovatie: Speelt in op innovatie en veranderingen binnen de branche

In de andere 4 weken krijg je een goed beeld van wat innovatie is, waarom dit belangrijk is en wat dit voor jou persoonlijk kan betekenen. De competenties die je hierbij ontwikkelt staan in het licht van werkproces 2: Reflecteert op het eigen beroepsmatig handelen in het kader van innovatie

 

Back to Top