Activiteiten

De activiteiten van DreamStorm hebben als speerpunt het stimuleren van ondernemerschap in het onderwijs.

WHAT

 

DreamStorm is meer dan een kennismaking met ondernemerschap. De reacties van de ruim 10.000 deelnemers aan het DreamStorm programma wijzen tot nu toe uit dat scholen jaarlijks deelnemen en daarmee de kennismaking omzetten in een bijdrage aan het reguliere curriculum. In samenwerking met de school of opleiding implementeren wij ondernemen in het huidige leerprogramma.

De ervaring leert dat DreamStorm modules worden gezien als een aanvulling op de economische vakken, maar even zo vaak worden ingezet bij de invulling van projectweken.

‘’DreamStorm is leren door te ervaren‘’. Dit ervaren wordt direct omgezet in een blijvend gevoel dat er meer mogelijk is als je op een enthousiaste manier aan de slag gaat met je eigen passie. Het gevolg is dat jongeren zich verantwoordelijk gaan voelen voor het eigen succes. Uit de feedback van de jongeren die een DreamStorm module hebben gevolgd blijkt dat het programma ervaren wordt als een eye opener.

Het programma van DreamStorm draait om het toepassen van de techniek Speed Prototyping. Speed Prototyping wordt bij bedrijven zoals Google, BMW en Nike gebruikt om innovatie en creativiteit te stimuleren. Deze techniek blijkt juist bij jongeren goed aan te slaan, omdat zij creatief van geest zijn, competitief en belangrijker nog resultaatgericht.

Jongeren zien door middel van Speed Prototyping direct resultaat. Het nadenken over een product of dienst duurt normaliter dagen, maar met Speed Prototyping kan hetzelfde resultaat al in een half uur zichtbaar worden.

DreamStorm is daardoor een unieke ervaring omdat het je doet beseffen dat er veel meer mogelijk is als je op deze manier met jezelf aan de slag gaat.

Het DreamStorm programma is de afgelopen drie jaar ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Inmiddels heeft DreamStorm een dusdanige omvang bereikt dat het op eigen benen kan staan, maar gezien de ambities voor de komende jaren zoekt DreamStorm partners en sponsors die de gewenste groei mogelijk maken.

 

DreamStorm Online Ondernemen

DreamStorm Advies

DreamStorm Dagen

DreamStorm Mini Masterclass

Partners van DreamStorm

ClientClientClientClientClientClientClient

 

Van de lat lager leggen gaat niemand hoger springen!

— Thijs Vochteloo —
Back to Top