Week 1: Praktijkopdracht

Paragraaf voortgang:

 

In de eerste week krijg je een introductie van het lesprogramma/keuzedeel door jullie docent en de begeleidende ondernemers Nico Cramer & Patrick Bijman. Zij lichten het programma toe zodat je precies te weten komt wat er van je verwacht wordt.

Alle studenten worden ingedeeld in één van de volgende vijf werkgroepen:

 1. Werkgroep Basics: de winkel moet worden opgeknapt, schoon gemaakt, geverfd en voorzien worden van verwarming, verlichting, internet, kassa en pin-apparaat. Dit wordt deels gedaan door professionals, deels door leden van de werkgroep. De inventaris wordt opgehaald en geplaatst door de werkgroep zelf.
  Opdracht werkgroep Basics
 2. Werkgroep Assortiment: samen met één of meer ondernemers gaan leden van deze werkgroep op zoek naar winkeliers in winkelcentrum Amsterdamse Poort die hun producten willen laten verkopen via de outletstore. Zij blijven contactpersoon voor deze winkeliers, maken een inrichtingsplan voor de eigen winkel (welke producten waar?) en zorgen er ook voor dat de producten van en naar de eigen outlet-store komen.
  Opdracht werkgroep Assortiment
 3. Werkgroep Promotie: de winkel dient een onderscheidende uitstraling te krijgen. Op zoek naar een mooi logo en vermelding op ramen/posters/facebook etc. De werkgroep besteedt speciale aandacht naar de opening van de outletstore. We werken aan maximale exposure / zichtbaarheid zodat de loop er vanaf het begin goed in komt.
  Werkgroep Promotie
 4. Werkgroep Eigen verkoop: jullie krijgen als studenten een eigen verkoopruimte tot jullie beschikking. Hoe gaan jullie deze invullen? Welke producten willen jullie gaan verkopen? Waar koop je deze in? Hoe passen deze producten in het totale assortiment? Welke prijsstelling? Een aparte werkgroep komt met voorstellen.
  Werkgroep Eigen Verkoop
 5. Werkgroep Projectleiding: een tweetal projectleiders krijgt de taak om alles onderling af te stemmen, aan te sturen en daar ondersteuning te verlenen waar dit noodzakelijk is. Ook houden ze in de gaten of de uitgaven nog binnen de begroting blijven.
  Werkgroep Projectleiding

 

Open het Word bestand uit deze link en ga aan de slag met Opdracht 1. Aan het eind van de les presenteer je de resultaten aan de rest van de klas.

Back to Top