Opdracht 3.2 Organisatie

Paragraaf voortgang:

 

Hoe verdient een bedrijf nou écht zijn geld? Wat is het geheim van een succesvolle ondernemer en welk verdienmodel ligt daaraan ten grondslag? Klik op deze link om meer over verdienmodellen te weten te komen.

 

Opdracht 3.2: De linkerkant van het Business Model Canvas bestaat uit de volgende drie onderdelen:

  1. Kernactiviteiten: dit onderdeel hebben jullie als het goed is al uitgewerkt in het Lean Canvas (zie opdracht 2). Kijk of dit nog steeds actueel is en plaats dit in onderdeel 6 (kernactiviteiten)
  2. Kernkwaliteiten: Dit zijn de belangrijkste hulpbronnen / bedrijfsmiddelen voor het bedrijf die nodig zijn om te kunnen leveren. Hierbij kun je denken aan fysieke middelen (bedrijfsapparatuur zoals een computer of een camera), intellectuele middelen (een patent of een merk) en menselijke middelen (personeel / specialisten). Plaats dit in onderdeel 7 (kernkwaliteiten).
  3. Kernpartners: Als startende ondernemer kan het soms van belang zijn om met partners samen te werken om de concurrentie met anderen aan te gaan.Beschrijf in dit deel van het model, indien van toepassing, welke partnerships belangrijk zijn om succesvol te zijn en om te kunnen groeien en concurrerend te zijn.Door te beschrijven welke strategische partners je kunt gebruiken, weet je precies welke kennis en expertise nodig is om je aan te vullen. Een tekstbureau en een videobureau kunnen bijvoorbeeld uitstekend samenwerken om interactieve websites te creëren.Plaats dit in onderdeel 8 (kernpartners).

 

 

Back to Top