GoedeZaken

Ondernemers Stimuleren

Thijs Vochteloo startte in 2010 met DreamStorm, waarmee hij ondernemerschap en ondernemend denken stimuleert bij leerlingen en studenten. Dit jaar is DreamStorm een nieuwe fase ingegaan waarbij Vochteloo samenwerkt met Mickey Brouwer, die geïnspireerd door DreamStorm zelfstandig ondernemer werd.

Mickey leerde ik kennen via het voetbal’, vertelt Vochteloo. ‘We zijn gaan nadenken wat we voor elkaar konden betekenen, wat resulteerde in een stage van Mickey vanuit zijn studie Small Business en Retail Management. Mickey is internetondernemer en heeft een nieuwe site gerealiseerd. Daarnaast werkt hij aan een portal waarmee jongeren in onze doelgroep vanuit hun eigen school online aan de slag gaan met hun businessideeën. Voorheen gaven we alleen clinics op scholen, met deze switch van offline naar online is ons bereik veel groter. Bovendien brengen we een innovatief en verrassend product op de doorgaans wat stugge onderwijsmarkt. We zijn gestart met een pilot, de eerste reacties vanuit scholen en leerlingen zijn positief.”

Hoewel Mickey Brouwer zijn opleiding nog niet heeft afgerond, startte hij wel alvast zijn eigen bedrijf: webbrouwer.com. ‘Het leren in een studie sloot niet aan bij wat ik wil en kan. Mijn stage bij DreamStorm kwam dan ook precies op het goede moment. Ik vond het leuk en inspirerend en werd me er van bewust dat ik meer leer als ik in de praktijk aan de slag ben. Zeker door de samenwerking met Thijs. Dat geeft een hele leuke dynamiek, vanuit onze eigen kwaliteiten kunnen we elkaar uitdagen om buiten ons eigen perspectief te kijken en zo meer mogelijkheden benutten. Mijn studie ga ik overigens na de zomer weer oppakken, maar ik ben blij dat ik deze stap gemaakt hebt. Dankzij mijn werk voor DreamStorm heb ik binnen Haarlem bovendien een paar leuke klanten kunnen krijgen.”

Vochteloo en Brouwer zitten vol ideeën en ambities om DreamStorm verder uit te breiden. Vochteloo: “De focus ligt op kwalitatieve en vooruitstrevende e-learning gericht op ondernemerschap en het uitrollen van de portal. Eerst in deze regio, vervolgens landelijk en wie weet in de toekomst zelfs internationaal. Mogelijkheden en gave uitdagingen zien we voldoende.”

Mickey & Thijs Ondernemers

Mickey Brouwer en Thijs Vochteloo (foto door: Johan Tempelaar)

Back to Top