Elk kwartaal: learning contract

Op basis van de gekozen competenties worden jaarlijks vier learning contracts geschreven.

Deze learning contracts schrijf je voor jezelf. Je gaat het contract aan met niemand anders dan jezelf!

 

Het Learning Contract is een persoonlijk ontwikkelplan waaraan de schrijver zich committeert. Door het gebruik van het Learning Contract verkent de professional zijn eigen leren vanuit het perspectief van verleden, heden en toekomst. Vanuit die drie perspectieven wordt door de professional een actieplan vervaardigd, waarin concrete acties en middelen om die doelstellingen te bereiken, worden beschreven.

  1. Het Learning Contract is niet zomaar een plan, maar – zoals de naam al aangeeft – een contract. De professional gaat het contract aan met zichzelf en met zijn of haar collega. Het doel ervan is feitelijk het creëren van commitment en een middel om ideeën te delen.
  2. Het Learning Contract is een levend document, dat regelmatig (elk kwartaal) geactualiseerd dient te worden.
  3. Het Learning Contract bevat zowel strategische lange termijn doelen als tactische korte termijn doelen.
  4. In je Learning Contract laat je zien (a) waar je vandaan komt, (b) waar je nu in je ontwikkeling staat, (c) waar je naar toe wilt, (d) hoe je dit wilt gaan doen en (e) hoe je weet of je je ontwikkeldoelen hebt gerealiseerd.

 

Elk kwartaal organiseert SOL Nederland een bijeenkomst voor professionals die hun eigen Learning Contract willen schrijven. In deze bijeenkomst krijg je support en kun je ervaringen/inzichten maar ook vragen/twijfels met elkaar delen.


Back to Top