Mahatma “Be the Change” (individueel)

Mahatma foto

Dit programma is vernoemd naar Mahatma Gandhi, de beroemde politicus van India. De volgende uitspraak van Gandhi staat in dit lesprogramma centraal: “Be the change you want to see in the world”. 

 Why?

De subtitel van dit lesprogramma is “Be the change”. Studenten worden uitgedaagd om vorm en inhoud te geven aan die verandering die de samenleving “een stukje beter kan maken”. Dit is de hogere doelstelling van dit programma: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

How?

Dit is het Blended lesprogramma Mahatma “Be the Change”. Een combinatie van praktijklessen van docenten/ondernemers voor de klas en E-learning. Er wordt gewerkt met een praktijkcase (Re5 kleding) waarbij MBO-studenten in teams van 4-5 studenten een teambedrijf opzetten en aan de slag gaan met het ontwikkelen, inkopen, promoten en verkopen van eigen kledingartikelen.

Aan de hand van deze praktijkcasus leer jij een diversiteit aan kennis, kunde en vaardigheden door het te doen! 

Betekenisvol leren in de praktijk op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit vormt de basis van een ontwikkelproces op het gebied van ondernemende competenties.

What?

Er zijn individuele opdrachten en er zijn teamopdrachten. Via deze inlog werk je zelfstandig aan je individuele opdrachten. De resultaten hiervan slaat je individueel op. Het resultaat is een persoonlijk portfolio gevuld met de uitwerkingen van alle individuele opdrachten.

Iedereen maakt individueel de volgende opdrachten:

  1. 0-meting: aan het begin van het lesprogramma Mahatma leggen wij hiermee jouw startniveau mee vast
  2. Ontwikkelplan: hierin geef jij aan op welk gebied je jezelf wilt gaan ontwikkelen en op welke manier je dit wilt gaan doen
  3. Reflecties: elke periode van 6 weken kijk je terug op wat je gerealiseerd hebt en vergelijk je dit met je doelstellingen in je Ontwikkelplan
  4. Eindmeting: aan het eind van het lesprogramma Mahatma doe je weer een test en kun je zien op welk gebied je bent gegroeid. Je sluit dit individuele deel af door het maken van een afsluitende evaluatie.
  5. Eind-reflectie: wat heb je geleerd? Wat ga je met deze kennis/inzichten doen?

Je legt al deze opdrachten vast in jouw Persoonlijke Werkdocument. Dit is een Word document dat je, steeds als je klaar bent, kunt uploaden in het programma.

Back to Top