Demo: Steve “Introductie Ondernemerschap”

“Steve” is een individueel lesprogramma voor MBO-studenten. In 12 lesuren krijg je een eerste kennismaking met Ondernemerschap. Wat ondernemerschap is? Of dit iets voor jou is? En zo ja, op welk gebied er wellicht mogelijkheden zijn.

 

Quote Steve Jobs

 

De naam “Steve” is afkomstig van Steve Jobs. Hij is de inspiratie voor dit programma met zijn uitspraak “Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes……”.

Met deze uitspraak spreekt hij zijn waardering uit naar iedereen die “anders” is. In zijn ogen komt vooruitgang voort uit mensen die op een totaal andere wijze naar problemen kijken. Dit is eigenlijk een lofzang op Ondernemerschap. Aangezien dit ook vaak mensen zijn die anders denken en anders doen.

De uitdaging van dit programma is om te ontdekken wat zijn jouw kwaliteiten, passies, ambities zijn? Ben jij ondernemend? Hoe kun jij zelf vorm en inhoud geven aan jouw eigen toekomst?

Door het maken van diverse opdrachten krijg je meer inzicht in;

  1. Jouw passie / ambitie: waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat vind je leuk om te doen?
  2. Jouw kwaliteiten: waar ben jij goed in?
  3. Jouw verdienmodel: op welke manier kun je hier geld mee verdienen?

We zijn in dit lesprogramma op zoek naar jouw zogenaamde “sweet spot”. Het gebied dat ligt op het snijvlak van deze drie aspecten. Dit gebied is voor iedereen anders! Hier vind jij je droombaan of jouw eigen droombedrijf.

Dia1

De rode draad wordt gevormd door Mijn Werkstuk. Dit is een Word-document waarin 3 vragen centraal staan.

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik?
  3. Wat wil ik?

Alle resultaten van jouw werkzaamheden ‘vertaal’ jij naar deze drie vragen. Welke inzichten heb je opgedaan? Wat betekent dit voor jou? Elke les die je hebt afgerond wordt door jou ‘weggeschreven’ in dit Mijn Werkstuk. Je kunt dit werkstuk elke les uploaden zodat het binnen het E-learning programma wordt bewaard. Je maakt hiervoor gebruik van upload link die onder elke les staat.

Opdracht: Ga nu aan de slag met de eerste les (Introductie Ondernemerschap)

Beperkte functionaliteit in verband met demoversie.

 

Back to Top